Wierden sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

30 augustus 2023

De gemeente Wierden is een samenwerking aangegaan met Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Doret Tigchelaar en Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem hebben beiden hun handtekening gezet onder de samenwerkingsovereenkomst.

Wierden MMA

De burgemeester via de website van haar gemeente:  "Inwoners en ondernemers zijn de oren en ogen van onze samenleving. Niet altijd is het voor onze inwoners mogelijk om vanuit eigen naam een misdaad te melden. Bijvoorbeeld omdat het om een bekende gaat, of omdat er sprake van wraak kan zijn. Door ons als gemeente aan te sluiten bij Meld Misdaad Anoniem, hopen we dat inwoners criminaliteit via een veilige, anonieme weg melden. Want elk stukje informatie, hoe klein ook, kan het verschil maken. Zo worden we als gemeenschap geholpen om misdaad aan te pakken.”

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.