Politie ontmantelt weer hennepkwekerij in Neder-Betuwe

26 juli 2023

De politie heeft maandag 24 juli 2023 aan de Fazantstraat in Opheusden (gemeente Neder-Betuwe) een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 123 hennepplanten.

0726 Hennepkwekerij Opheusden

De ontdekking vond plaats na een anonieme tip via Meld Misdaad Anoniem. De situatie ter plekke was gevaarlijk door de diefstal van stroom. De politie heeft diverse strafbare goederen in beslag genomen. De recherche heeft de zaak verder in onderzoek.

Burgemeester Jan Kottelenberg op www.nederbetuwe.nl: “Na het aantreffen van een hennepkwekerij vorige week in Echteld, nu een hennepkwekerij in Opheusden. In Neder-Betuwe is geen plaats voor dit soort misstanden. Ik blijf onze inwoners oproepen melding te maken bij de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 bij het vermoeden van een hennepkwekerij.”

De gemeente Neder-Betuwe heeft medio 2022 onder begeleiding van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland een begin gemaakt met het proces Veilig Buitengebied. In dat kader heeft de gemeente recent het certificaat met de eerste ster ontvangen.

20230621 Ondertekenaars Certificaat Veilig Buitengebied Neder Betuwe

(Bron: www.nederbetuwe.nl)

Better Safe Than Sorry 6