Het Hogeland sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

24 juli 2023

De gemeente Het Hogeland heeft een samenwerking afgesloten met Meld Misdaad Anoniem (M.). Burgemeester Henk Jan Bolding en directeur Axel van Pel van Meld Misdaad Anoniem hebben hiertoe hun handtekening gezet onder een overeenkomst.

Hogeland Meld Misdaad Anoniem

De gemeente Het Hogeland ontvangt voortaan rechtstreeks belangrijke signalen over criminaliteit en fraude van M..

De gemeente ontvangt door de samenwerking meer informatie. De gezamenlijke aanpak van ondermijnende criminaliteit krijgt hierdoor ook een impuls. Burgemeester Bolding: “Ik vind het belangrijk dat we deze vorm van criminaliteit opsporen en aanpakken. Dat kunnen politie en gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig.”

Vangnet

M. is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Meldingen bij M. gaan onder andere over hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Axel van Pel (Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder altijd buiten beeld blijft.”

Melden helpt 

M. is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden. Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl.

De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

(Bron: hethogeland.nl)