Ondergrondse hennepkwekerij gevonden in Hulshort

29 juli 2020

Politie Nunspeet heeft in een schuur bij een woning aan de Harderwijkerweg in Hulshorst (gemeente Nunspeet) een grote ondergrondse hennepkwekerij ontdekt. De vondst werd gedaan na een melding via Meld Misdaad Anoniem. De hennepkwekerij bevond zich onder een luik.

072920 Nunspeet KIEKUUT

De agenten constateerden ter plekke dat sprake was van stroomdiefstal. De stroomkabel liep vanuit het huis via de tuin naar de schuur. In de schuur werd het luik naar de ondergrondse ruimte ontdekt, waar de politie een lange gang met meerdere kweekruimtes aantrof. In een van de ruimtes stonden hennepplaten. Nader onderzoek in de woning leverde een grote hoeveelheid cash geld op en zes illegale wapens. De bewoners zijn aangehouden. Politie Nunspeet laat op Facebook beelden zien van het pand.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.