Hoorn aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem

27 juli 2020

De gemeente Hoorn is sinds 1 juli 2020 aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. De samenwerking is bekrachtigd met de ondertekening van een overeenkomst.

072720 Hoorn MMA

De gemeente Hoorn ontvangt sinds de genoemde datum relevante signalen over criminaliteit en fraude en vergroot daarmee de eigen informatiepositie.

Aanpak van ondermijnende activiteiten

Burgemeester Jan Nieuwenburg ziet de samenwerking als een volgende stap binnen de aanpak van ondermijning, zo valt te lezen op Hoorn.nl: ‘Deze samenwerking versterkt onze integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Dat is een speerpunt uit onze Veiligheidsambitie. Daarnaast kan onze organisatie zo de signalen over ondermijnende activiteiten vroegtijdig herkennen en ontvangen. Ondermijning aanpakken kunnen de politie en de gemeente niet alleen. We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. Zo kunnen inwoners anoniem melden en een bijdrage leveren aan de aanpak.’

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.