Hennepkwekerij in Groenlo ontmanteld

10 januari 2020

In een voormalige bakkerij aan de Oranjestraat in Groenlo, gemeente Oost Gelre, heeft de politie een hennepkwekerij met 700 plantjes ontmanteld. De kwekerij was verdeeld over twee ruimtes. In het pand was sprake van illegaal stroomgebruik, de brandweer heeft de woning gecontroleerd op gevaarlijke stoffen.

Hennepkwekerij Oost Gelre 09012020

Op het Facebook-account wordt onder een speciaal kopje de samenwerking geroemd tussen gemeente en de boa’s van de politie:

Samenwerking:
‘In onderstaand onderzoek hebben wij samen met de gemeente gezocht naar de juiste toepassing van onze bevoegdheden. Doordat de gemeente zijn toezichthoudende rol uitstekend heeft gepakt is deze hennepkwekerij toch opgerold. Dit is mede tot stand gekomen door uitstekend werk van onze boa's. Bij deze wil ik dan ook een compliment geven aan ze!!’

Oost Gelre is een van de acht gemeenten die in maart 2019 is gestart met het Keurmerk Veilig Buitengebied. In dat kader heeft vorig jaar drie keer een Buitengebied Alert plaats gevonden. De laatste keer in Erve Kots in Lievelde, een bijeenkomst waarvan RTV Slingeland verslag heeft gedaan.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.