Bedrijfspand in Duiven drie maanden dicht

9 januari 2020

Waarnemend burgemeester Jacques Niederer van Duiven heeft een bedrijfspand aan de Ratio op bedrijventerrein Centerpoort-Zuid voor drie maanden gesloten. In het pand is onlangs een hennepkwekerij aangetroffen met circa 1.200 plantjes. De burgemeester heeft het pand gesloten op basis van Beleidsregels in artikel 13b van de Opiumwet. De sluiting is van toepassing voor de periode van januari tot april 2020.

Duiven hennepkwekerij 8 januari

De burgemeester bij monde van een persbericht: 'De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar staan samen met de politie en het Openbaar Ministerie voor een krachtige aanpak van de illegale handel en / of productie in soft- en harddrugs. De drie Liemerse gemeenten treden hierin samen op en hanteren een uniform handhavingsbeleid. Handel in drugs in en vanuit woningen of bijbehorende erven en bedrijfspanden is vanuit het oogpunt van de openbare orde en het algemeen maatschappelijk belang volstrekt ontoelaatbaar.’

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.