Burgemeester Ahmed Marcouch sluit drugspand in Arnhem

22 januari 2021

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft voor een periode van drie maanden een drugspand aan de Johan de Wittlaan in zijn stad gesloten. Voor de tweede keer in twee jaar tijd werd in het bewuste pand een hennepkwekerij aangetroffen.

Marcouch maakt voor de maatregel gebruik van artikel 13b uit de Opiumwet (ook wel Wet Damocles) genoemd, die hem de bevoegdheid geeft panden te sluiten. DeDe woning is gesloten met ingang van 21 januari. De gemeente houdt de huurder verantwoordelijk, de eigenaar verblijft in het buitenland. De politie kwam het pand opnieuw op het spoor na anonieme tips uit de buurt. Daarnaast was er sprake van stroomdiefstal. De aangetroffen kwekerij was professioneel ingericht.

In een persbericht spreekt Marcouch zijn waardering uit voor de anonieme tipgevers: ‘Tegen deze betrokken en waakzame bewoners zeg ik: dankuwel. Inwoners die melden, zijn goud waard voor onze veiligheid. Want hennepkwekerijen leiden tot onveiligheid voor de buren met een serieus gevaar voor brand en explosie.’

De genomen maatregel maakt deel uit van een offensief tegen ondermijnende criminaliteit in Arnhem. De burgemeester heeft al meerdere malen gebruik gemaakt van de mogelijkheden in dat kader panden te sluiten.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

(Foto: Arnhem.nl)