Woning in Vriezenveen zes maanden dicht

23 januari 2021

Burgemeester Hans Boekhuizen van de gemeente Twenterand heeft voor een periode van zes maanden een woning gesloten aan de Karekiet in Vriezenveen. In de woning werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De sluiting is van kracht sinds 21 januari jl.

Twenterand Wet Damocles

De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugsproductie en drugshandel. Productie en handel in drugs tasten de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat in de gemeente ernstig aan. Burgemeester Broekhuizen laat met de sluiting duidelijk zien dat de productie van en handel in drugs absoluut niet getolereerd wordt.

Zijn voorganger waarnemend burgemeester Annelies van der Kolk sloot medio 2020 ook al een woning voor de duur van zes maanden. Het betrof destijds een pand aan de Begherstraat in Vriezenveen. De burgemeester maakt voor de sluiting van de woning gebruik van artikel 13b uit de Opiumwet, (Wet Damocles) dat hem en zijn collega’s de mogelijkheid geeft woningen te sluiten na de vondst van een hennepkwekerij of drugslab.

(Fotoinzet: gemeente Twenterand.nl)