Bedrijfspand gesloten in Elburg na vondst hennepkwekerij

12 mei 2022

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal van de gemeente Elburg heeft een bedrijfspand de Nunspeterweg gesloten na de vondst van een hennepkwekerij met 523 plantjes. Het pand gaat voor drie maanden op slot vanaf 11 mei.

 

Rozendaal maakt voor de sluiting gebruik van zijn bevoegdheid in het kader van de Opiumwet, artikel 13b (Wet Damocles). De onderhuurder van het gebouw gebruikte de ruimte voor hennepkwekerij. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip over een verdachte situatie waarin geuroverlast werd gemeld. Het pand is door de politie geruimd, alle apparatuur in beslag genomen.

De burgemeester over de sluiting: “Het loont om vermoedens van criminaliteit door te geven aan de politie en de gemeente. Door deze tips kunnen we weer actief optreden tegen ondermijnende criminaliteit. Het is opnieuw een ernstig feit met direct gevaar voor de omgeving. Ik sluit daarom de woning voor drie maanden.”

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het doorhebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

(Bron: Elburg.nl)