Baarn werkt samen met Meld Misdaad Anoniem

2 december 2020

De gemeente Baarn en Meld Misdaad Anoniem (M.) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. De gemeente ontvangt  vanaf 1 december rechtstreeks signalen over fraude en criminaliteit.

Baarn Meld Misdaad Anoniem 

De samenwerking versterkt de informatiepositie van de gemeente Baarn en werkt ook versterkend bij de aanpak van criminaliteit in samenwerking met andere partijen, waaronder de politie.

Burgemeester Mark Röell op Baarn.nl: “Door de signalen die we zo krijgen, kunnen we ook nog gerichter optreden tegen ondermijnende criminaliteit, waarbij we de oren en ogen van inwoners goed kunnen gebruiken.” Bestrijding van ondermijning is een belangrijk speerpunt in het veiligheidsbeleid van Baarn en omliggende gemeenten. In de samenwerking hebben aleen medewerkers van Openbare Orde en Veiligheid inzage in de meldingen die via M. binnenkomen.

Nogmaals de burgemeester: “In sommige gevallen durven mensen niet naar de politie te stappen. Bijvoorbeeld als ze bang zijn voor wraak of de dader kennen. Het is goed te weten dat je dan terecht kunt bij Meld Misdaad Anoniem, waar anoniem ook echt anoniem is. Alleen als de anonimiteit echt gewaarborgd kan worden, stuurt het meldpunt de anonieme melding door. Wij kijken vervolgens of we, bijvoorbeeld in samenwerking met de politie, kunnen ingrijpen.”

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.

(Foto: gemeente Baarn)