Bedrijfspand op slot in Dinxperlo

3 december 2020

Burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Aalten heeft voor een periode van drie maanden een bedrijfspand gesloten aan de Industriestraat 8 in Dinxperlo. In het pand waarin voormalig knopenfabriek Knobo was gevestigd, deed de politie naar aanleiding van een melding van de Koninklijke Marechaussee op 29 oktober 2020 een inval.

KIEK UUT Aalten Knobo 2

De politie trof meerdere zaken aan: 

  • een volledig in werking zijnde hennepkwekerij met 2000 hennepplanten
  • een kwekerij die voor langere duur was ingericht en, op basis van schatting, ruimte zou hebben geboden voor ongeveer 16.000 hennepplanten
  • de grootte en professionaliteit van de inrichting van deze kwekerij maakt dat hier gesproken kan worden van een hennepfabriek in plaats van een hennepkwekerij
  • in het kantoorgedeelte van het bedrijfspand was tevens een ruimte ingericht als kantine/keuken en/of woonkamer. Achter deze kantine/keuken en/of woonkamer was in een kamer apart een tweepersoonsbed ingericht/opgemaakt.

Daarnaast kon de politie ten tijde van de inval zes personen aanhouden die bij het pand werd aangetroffen. Van enkelen van hen is bekend dat zij wegens overtreding van de Opiumwet eerder zijn veroordeeld voor gepleegde delicten. De politie nam naast de attributen voor de kwekerij/fabriek ook drie voertuigen, elf mobiele telefoons en circa € 1.000,- contact geld in beslag.

Burgemeester Stapelkamp heeft op 30 november 2020 het pand voor de genoemde periode van drie maanden gesloten net gebruikmaking van de Wet Damocles.