Zeer groot drugslab ontdekt in Terschuur

29 juli 2019

De politie heeft recent een drugslab aangetroffen in een bedrijfspand aan de Hoevelakenseweg in Terschuur, waarbij twee mannen zijn aangehouden. Agenten gingen op onderzoek uit na meerdere meldingen over stankoverlast en een chemische lucht. In het pand was voorheen een vleesfabriek gevestigd, de politie trof naar eigen zeggen ‘een zeer groot laboratorium’ aan, waarin synthetische drugs werden geproduceerd. Het pand stond al haren leeg. De beide mannen werden op heterdaad betrapt.

In het lab is materiaal aangetroffen voor de productie van methamfetamine. Een speciaal team van agenten en brandweer heeft het drugslab ontmanteld, terwijl tegelijkertijd de recherche onderzoek heeft gedaan. Het pand werd tijdens deze acties beveiligd door zwaarbewapende agenten. Volgens buurtbewoners kwamen gedurende langere tijd al regelmatig busjes voorbij.

Burgemeester Asje van Dijk reageerde via Twitter op de ontdekking van het drugslab: ‘Effectief optreden van onze politie na tips oplettende inwoners. Samen werken aan veiligheid loont.’

Terschuur twitter Asje van Dijk

Zijn gemeente heeft eind juni uit handen van Anton Jansen van PVO het certificaat mogen ontvangen voor het Keurmerk Veilig Buitengebied

Naar aanleiding van de vondst in Terschuur benadrukt ook de politie het belang van Publiek-Private-Samenwerking. De signalen die tot deze ontdekking hebben geleid komen regelmatiger voor: de anijsachtige acetongeur, onlogisch nachtelijk verkeer, bestelbussen of kleinere vrachtauto’s, een meer dan gemiddelde ingang waar grotere voertuigen naar binnen kunnen, geblindeerde ramen en beveiliging met camera’s. De tip voor de mogelijke aanwezigheid van het lab kwam binnen via Meld Misdaad Anoniem.

 

Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal en je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger.