Woning in Vroomshoop gesloten

23 juni 2020

Burgemeester Annelies van der Kolk van de gemeente Twenterand heeft een woning aan de Hammerstraat in Vroomshoop voor een periode van zes maanden gesloten.

062320 Vroomshoop Twenterand hennepkwekerij v2

De politie heeft in april boven een winkel in april een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Bij de inbeslagname werden resten van hennepplanten, de goederen en de attributen die nodig zijn voor het telen van hennep in beslag genomen en in opdracht van de officier van justitie vernietigd.

Van de website: De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten.

Het pand in Vroomshoop is door de burgemeester gesloten op basis van artikel 13b van de Opiumwet. De gemeente Twenterand heeft in het voorjaar van 2018 in samenwerking met PVO Oost-Nederland een Ondernemers Alert georganiseerd bij Falco Straatmeubilair in Vriezenveen, eveneens gemeente Twenterand.