Samenwerking Wijchen en Druten met Meld Misdaad Anoniem

22 juni 2020

062220 MMA Wijchen Druten

Wijchen en Druten gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Beide gemeenten ontvangen voortaan direct relevante signalen over criminaliteit en fraude. De samenwerking zorgt dat beide gemeenten eerder en beter informatie krijgen over ondermijnende criminaliteit en zij hopen daarmee de integrale bestrijding van ondermijning te versterken. Corry van Rhee-Oud Ammerveld (burgemeester van Druten, rechts op de foto) en Marijke van Beek (Wijchen) hebben recent hun handtekening gezet onder de overeenkomst met Meld Misdaad Anoniem.

Anonieme meldingen via Meld Misdaad Anoniem kwamen tot nu toe alleen terecht bij de politie en andere opsporingsdiensten. De overeenkomst betekent dat ook de gemeenten Wijchen en Druten directe toegang krijgen tot voor hen relevante meldingen: bijvoorbeeld woonfraude, bijstandsfraude of georganiseerde criminaliteit.

Burgemeester van Druten Corry van Rhee-Oud Ammerveld (PvdA) is blij met de stap: ‘Ik vind het belangrijk om deze vormen van criminaliteit op te sporen en aan te pakken. Dat kan de politie niet alleen en de gemeente ook niet.’ De Wijchense burgemeester Marijke van Beek (PvdA) vult aan: ‘We hebben daarbij de ogen en oren van onze inwoners hard nodig. In samenspel kunnen we ervoor zorgen dat de lokale gemeenschap weer wat veiliger wordt.’

In de regio Tweestromenland is sinds kort ook de gemeente Beuningen aangesloten bij Meld Misdaad Anoniem. De overige gemeenten in Tweestromenland (Heumen, West Maas en Waal, Berg en Dal) zullen snel volgen.‘Hoe collectiever we deelnemen, des te krachtiger wij onszelf maken bij de bestrijding van criminaliteit en ondermijning’, zegt Van Beek. ‘Het is belangrijk dat de burgemeesters beschikken over een gelijkwaardige informatiepositie.’

Meld Misdaad Anoniem is partner van PVO Oost-Nederland. In het kader van een veilig buitengebied tekenden Druten, Wijchen en Beuningen eind 2019 een overeenkomst met de Jagersvereniging. PVO Oost-Nederland heeft in diverse gemeenten in Tweestromenland informatiebijeenkomsten georganiseerd.