Voormalige paardenstal Otterlo gebruikt voor hennepteelt

27 mei 2019

De politie van Ede heeft in een pand aan de Westengerdijk in het buitengebied van Otterlo een hennepkwekerij ontmanteld met 1912 plantjes. Na een tip via Meld Misdaad Anoniem hebben zowel politie als netbeheerder Liander tegelijkertijd, maar onafhankelijk van elkaar onderzoek gedaan in de buurt van de straat. De onderzoeksresultaten van beide partijen wezen eenduidig in de richting van een specifiek perceel.

In de ochtend van 22 mei is de politie met machtiging het bewuste pand binnen gegaan, in de woning werd niets aangetroffen. De grote schuur achter de woning, die voorheen als paardenstal werd gebruikt, bleek te zijn omgebouwd naar een professionele hennepkwekerij met drie operationele actieve kweekruimtes. Daarnaast werden drie ruimtes gevonden waar de hennepstekken gekweekt, gedroogd en geknipt werden. De planten verkeerden in verschillende groeistadia, waardoor kon worden gesproken van doorlopende kweek.

Liander

Liander was bij de inval aanwezig. Vertegenwoordigers van het bedrijf dat illegaal stroom werd afgetapt voor de kwekerij met groot brandgevaar. Liander doet van dit soort zaken aangifte. De bewoners zijn als verdachte aangehouden. Er is sprake van wederrechtelijk verkregen voordeel, reden waarom de politie drie motorvoertuigen, een heftruck en een quad in beslag heeft genomen. De motorvoertuigen zijn resp. een Bentley Continental, Audi A4 en Mercedes-Benz Vito. De politie doet nog onderzoek naar vermogenscontrole om te kijken of de verdachten nog meer onverklaarbaar vermogen hebben.

Ede Otterlo Hennep KIEKUUT

 

Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal en je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger.