Scherpenzeel werkt samen met Meld Misdaad Anoniem

10 oktober 2023

Scherpenzeel heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Meld Misdaad Anoniem. M. ondersteunt vanaf nu de gemeente bij de gezamenlijke aanpak van criminaliteit. Burgemeester Marieke Teunissen en Marc Janssen hebben hun handtekening gezet.

ondertekening samenwerkingsovereenkomst m. binnen

Stel: je wilt iets over een ernstig misdrijf melden zonder dat je naam bekend wordt. Bijvoorbeeld omdat je de dader goed kent of bang bent voor eventuele gevolgen. Je kunt dan terecht bij Meld Misdaad Anoniem (M.). Dankzij deze tips worden aanhoudingen gedaan en zaken opgelost.

Alert zijn op ondermijning

Burgemeester Marieke Teunissen op Scherpenzeel.nl, de website van de gemeente: “Het is fijn en veilig om te wonen en te werken in onze gemeente. Dat willen we graag zo houden. Maar we moeten niet naïef zijn om te denken dat hier geen criminele activiteiten zijn of kunnen komen. Ondermijning – de onderwereld die actief is via de ‘gewone’ wereld – sluipt bijna geruisloos door de samenleving en daar moeten we alert op zijn. Via M. kunnen we actie ondernemen, want wat we niet weten, kunnen we ook niet aanpakken. Melden is de eerste stap om Scherpenzeel veilig te houden.”

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.