Over HACK op Better Safe Than Sorry, ook in Apeldoorn

23 november 2023

Hoppenbrouwers Techniek is een technisch dienstverlener met in totaal 21 vestigingen in Nederland. Van een eenmanszaak, opgericht in 1918 biedt de onderneming inmiddels werkgelegenheid aan 1850 mensen.

Hack

Het bedrijf heeft expertise, kennis en ervaring in huis op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, industriƫle automatisering, beveiliging, sprinklers, duurzame energie en technisch beheer.

HACK

De zaken gingen voorspoedig totdat Hoppenbrouwers Techniek in de zomer van 2021 werd getroffen door een geraffineerder cyberaanval. Een ondernemer die met een of andere vorm van digitale criminaliteit te maken krijgt doet niet snel zijn of haar verhaal. Hoppenbrouwers Techniek heeft ervoor gekozen met het verhaal over de ransomware-aanval de openbaarheid te zoeken. Na de nodige media-aandacht verscheen een jaar later een boek onder de titel HACK, waarin van minuut tot minuut verslag wordt gedaan over de eendrachtige samenwerking van een groot aantal medewerkers de schade binnen de perken te houden.

Podcast

Het hele relaas heeft een eigen plek gekregen op de site van Hoppenbrouwers, waar de mogelijkheid bestaat HACK als e-book te downloaden. September 2023 is HACK beschikbaar gekomen in de vorm van een podcast. In zeven afleveringen is het verhaal van HACK voor een nog groter publiek beschikbaar.

Better Safe Than Sorry Apeldoorn

Marcel de Boer, financieel directeur van de onderneming, gaf op woensdag 4 oktober acte de presence op Better Safe Than Sorry in het Gelredome in Arnhem. Hij gaat dat opnieuw doen op de vijfde editie van Better Safe Than Sorry op donderdag 8 februari 2024 in Omnisport in Apeldoorn. Aanmelden is nu al mogelijk op kan alvast op deze pagina.

De aandacht voor het thema cybercrime is levensgroot. De recente case rondom de KNVB dat losgeld heeft betaald voor een ransomware-aanval is het overtuigende bewijs.