Opnieuw woning in Duiven gesloten

21 juli 2020

Huub Hieltjes, burgemeester van Duiven, heeft opnieuw een woning gesloten nadat in mei drugs werden aangetroffen. Het pand ligt in de wijk Oud-Zuid, de ontdekking werd gedaan na een tip via Meld Misdaad Anoniem.

Drugspand Duiven

De burgemeester in een persbericht met de titel ‘Krachtige aanpak illegale handel in drugs’: “Handel van drugs is een groot gevaar voor de samenleving. Het tast de veiligheid en de gezondheid van inwoners aan. Ook leidt drugshandel en drugsgebruik tot overlast. Drugshandel wordt veelal aangestuurd door criminele organisaties en gaat vaak samen met geweld en andere criminele activiteiten. Naast de strafrechtelijke aanpak door politie en justitie, is een stevige bestuurlijke aanpak nodig om deze problemen aan te pakken.”
 
Hieltjes heeft het pand kunnen sluiten op basis van de Opiumwet die burgemeesters de bevoegdheid geeft een drugspand te sluiten. Deze maatregel wordt genomen om de bekendheid van het pand als locatie waar drugs wordt verkocht, afgeleverd,  verstrekt of gekweekt ongedaan te maken. Op deze manier kunnen klanten en dealers geen gebruik meer maken van dat pand voor de handel in drugs. Duidelijk moet worden dat het pand niet meer beschikbaar is voor drugshandel. Hieltjes: ‘We willen niet dat het nog een keer gebeurt.’

Veiligheid is niet alleen een taak van de gemeente. Daarom roept burgemeester Huub Hieltjes inwoners ook op zelf aan de slag te gaan.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.