Cumela meldt weer nieuwe GPS-diefstallen

21 juli 2020

Via Cumela zijn vorige week wederom enkele meldingen gedaan van diefstal van GPS-apparatuur bij bedrijven in de agrarische sector.

Cumela diefstallen v2 

De meldingen zijn afkomstig van Loonbedrijf Vink in Dwingeloo, waar diverse materialen werden gestolen, Loonbedrijf Wijnen – Van de Broek in Wanroij en een loonbedrijf in Groesbeek. Vlak over de grens bij Groesbeek zijn bij een loonbedrijf in Kleve ook GPS-systemen gestolen. Loonbedrijf Vink en Wijnen – Van de Broek deden beide een oproep via hun pagina op Facebook met het verzoek om meer informatie.

De totale schade voor de agrarische sector sinds de berichtgeving begin juli over de omvang van deze vorm van criminaliteit is naar schatting inmiddels opgelopen naar acht miljoen euro. Cumela heeft haar leden opgeroepen met de hashtag #gpsdiefstal op social media blijvend aandacht te schenken aan de diefstallen. In dat kader staan op de site van Cumela enkele preventietips om deze gps-diefstallen zo veel mogelijk te voorkomen. Cumela is partner van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.