Online Symposium Ondermijning

8 mei 2021

Donderdag 27 mei a.s. organiseren Meld een Vermoeden, InnovationQuarter en The Hague Security Delta een online symposium over innovatie in de aanpak van ondermijning. Het online symposium vindt plaats tussen 10.00 en 11.00 uur.

Ondermijning LinkedIn Banner met datum 

Onder leiding van voorzitter Joris den Bruinen (Directeur The Hague Security Delta) gaan diverse deskundigen met elkaar in gesprek. Aan tafel zitten Pieter van de Stadt (Burgermeester Lansingerland), Jolijn Broekhuizen (criminoloog, Bureau Broekhuizen), Edward van der Torre (onderzoeker, LokaleZaken) en Viresh Jagesser (CEO Meld een Vermoeden). Het centrale thema van het ‘Symposium Ondermijning’ is hoe op innovatie wijze ondermijning in de meest berde zin van het woord kan worden aangepakt. Ondermijning is een veelkoppig monster, dat zich op steeds meer manieren in de samenleving manifesteert en daardoor vraagt om een integrale aanpak.

Tijdens het symposium komen onderwerpen aan bod als:

  • samenwerking en informatie-uitwisseling tussen (semi)overheden
  • innovatie in het veiligheidsdomein
  • lokale aanpak van ondermijning door gemeenten
  • de wetenschappelijke kijk op meldingsbereidheid van burgers.

Het thema ondermijning staat hoog op de agenda’s van meerdere overheden. Samenwerking en kennisdeling zijn essentieel in de bestrijding van het fenomeen. Voor een succesvolle aanpak is de input van veel partijen nodig en noodzakelijk. Meer informatie over het symposium of direct aanmelden kan via deze link: https://events.innovationquarter.nl/symposiumondermijning

 

KIEK UUT Oude IJsselstreek Instagram