KIEK UUT, ook in gemeente Berkelland!

11 mei 2021

Het gemeentehuis van gemeente Berkelland was maandag 10 mei jl. de gastlocatie voor de tweede editie van de Online Talkshow KIEK UUT.

Burgemeester Joost van Oostrum, ondernemer Berend Veneberg (eigenaar Veneberg Security), Paul van der Weiden, adviseur Lokale Veiligheid van het CCV en Jan Schäperclaus, Teamchef basisteam Achterhoek-Oost gingen onder leiding van Anton Jansen met elkaar in gesprek over de aanwezigheid van ondermijnende criminaliteit in de gemeente Berkelland.

20210510 193310 

De eensluidende conclusie van alle gasten was dat mensen vooral moeten leren vertrouwen op hun buikgevoel. Een hek dat dicht zit bij een pand, waarin toch activiteiten plaats vinden, nachtelijk autoverkeer met een buitenlands kenteken en het stunten met lage prijzen voor producten die kunnen wijzen op een tweede geldstroom. Een geldstroom vanuit de onder- naar de bovenwereld.

Burgemeester Joost van Oostrum schetste dat hij regelmatig gebruik heeft gemaakt van de Wet Damocles om te laten zien dat misbruik van vastgoed niet loont. Berkelland wil alleen nette, eerlijke ondernemers binnen de gemeentegrenzen. Berend Veneberg vertelde gedetailleerd welk extra paar ogen vanuit zijn bedrijfsactiviteit kan worden ingezet om signalen te herkennen.

De video’s van RIEC en Meld Misdaad Anoniem verduidelijkten in bewegend beeld het thema van de talkshow. Een deel was ingeruimd voor de beantwoording van vragen die vooraf waren gesteld en binnenkwamen via de live chat of via 06-19262734 op Whatsapp.

De online talkshow ‘KIEK UUT – Gemeente Berkelland’ maakt deel uit van een serie van zeven talkshows vanuit de Regiodeal Achterhoek. Alle edities zijn in zijn geheel terug te kijken na de laatste aflevering in Bronckhorst op 14 juni. Meer informatie over ondermijning op www.pvo-oostnederland.nl.

(Op de foto van links naar rechts: Paul van der Weiden (op de rug gezien), Berend Veneberg, Anton Jansen, Joost van Oostrum en Jan Schäperclaus)

 

Meld Misdaad Anoniem