Onderzoek studenten Saxion Ondernemers Alert

20 oktober 2020

Sinds eind 2016 vinden voor gemeenten, bedrijvenkringen en ondernemingsverenigingen in Gelderland en Overijssel Ondernemers Alert avonden plaats. De presentaties worden gegeven door Anton Jansen en Paul van der Weiden onder de vlag van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

OndernemersAlert Saxion

We zijn inmiddels vier jaar verder. Het creëren van awareness onder de noemer ‘Georganiseerde criminaliteit dichterbij dan je denkt’ heeft in een groot aantal gemeenten invulling gekregen. In chronologische volgorde:

Duiven, Zevenaar, Zaltbommel, Oude IJsselstreek, Deventer, Hengelo (Ov.), Hattem, Buren, Brummen, Aalten, Ede, Enschede, Twenterand, Rheden, Nijkerk, Doetinchem, Beuningen, Zutphen, Berkelland, Scherpenzeel, Dinkelland, Nederbetuwe, Tubbergen, Enschede, Westervoort, Putten en Wijchen. Daarnaast hebben we ook nog uitstapjes buiten Gelderland en Overijssel gemaakt naar Zeist en Assen.

Ondernemers Alert bestaat uit een welkomstwoord van de burgemeester of wethouder, een plenaire sessie en een netwerkmoment. Soms met een presentatie van Meld Misdaad Anoniem, soms in aanwezigheid van de Ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken. De huidige crisis heeft ertoe geleid dat de bijeenkomsten op een laag pitje zijn gezet, het geeft ons de tijd en de gelegenheid te evalueren, een blik in de toekomst te werpen en onze gedachten te laten gaan over Ondernemers Alert 2.0. Digitaal?

Studenten van Saxion doen voor PVO Oost-Nederland onderzoek. Wij vragen daarom of de ondernemers die aanwezig zijn geweest op een van de genoemde avonden tien minuten van hun tijd beschikbaar willen stellen. De antwoorden worden geanonimiseerd. Wie wil meewerken kan een mail sturen naar mike.engelenberg@politie.nl of info@pvo-oostnederland.nl.