Kennisplatform ondermijning

11 december 2020

Wat is Kennisplatform Ondermijning?

Met informatie over meer dan 20 onderwerpen is kennisplatformondermijning.nl een kennisparel over ondermijning. De site is door het LIEC, de RIEC’s en het Aanjaagteam Ondermijning (ATO) ontwikkeld. Het doel is om een voor iedereen toegankelijke kennisbank te bouwen dat vol staat met kennis over ondermijning.

De website biedt o.a. informatie over:

  • Witwassen
  • Vastgoedcriminaliteit
  • Zorgfraude
  • Synthetische drugs

Naast deze bekende ondermijningsproblemen wordt ook aandacht besteed aan minder bekende problemen op locaties als vakantieparken, luchthavens, het buitengebied of in jacht- en zeehavens.

 
Vertrouwelijk deel

Naast het openbare deel, is er ook een vertrouwelijk deel op de site. Hier bevindt zich een vertrouwelijke kennisbank waar overheidsprofessionals van RIEC-convenantpartners informatie kunnen aanbieden en inzien. Hier staan uitsluitend documenten dat geen informatie over individuele personen, projecten of casussen bevat. Een overheidsprofessional kan een document aanbieden, deze wordt getoetst door een redactie geplaatst en wordt (indien goedgekeurd door de redactie) geplaatst wordt op de openbare of vertrouwelijke kennisbank.

De website is voor iedereen toegankelijk op kennisplatformondermijning.nl. Overheidsprofessionals die zich bezig houden met de aanpak van ondermijning kunnen zich rechts bovenin aanmelden voor het vertrouwelijke deel van de website.