Derde drugslab ontdekt in Bronckhorst

7 december 2020

In het buitengebied van de gemeente Bronckhorst is voor de derde keer in korte tijd een drugslab aangetroffen. Medio 2019 werd in Baak een lab in opbouw aangetroffen (foto), eerder dit jaar ontmantelde de politie een drugslab in werking in Achter-Drempt.

Dit derde lab is zondag 6 december gevonden in een boerderij aan de Dollemansstraat. Weer in Baak. De signalen uit de buurt zijn divers en varieren van: ‘Je verwacht niet dat het hier gebeurt’ tot het donkerbruine vermoeden dat zaken niet pluis waren.

Bronckhorst staat bekend als een van de veiligste gemeenten van Nederland. De gemeente is in 2017 als eerste begonnen met het Keurmerk Veilig Buitengebied, waarin Publieke en Private partijen samenwerken in de strijd tegen ondermijning. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland heeft in oktober 2019 voor het congres #KIEKUUT in beeld gebracht waarom de Achterhoek voor de georganiseerde criminaliteit een lonkend perspectief biedt: 

De drie nu ontdekte labs liggen slechts op enkele kilometers afstand van elkaar. De regionale media doen uitgebreid verslag in woord en beeld. 

De gemeente Bronckhorst wijst op haar website regelmatig op de gevaren en consequenties die ondermijnende criminaliteit heeft voor de samenleving.

Gemeente Bronckhorst samen sterk tegen ondermijning

Update 8 december De Gelderlander: Eigenaar van boerderij met drugslab in Baak werkte in de verslavingszorg: ‘Hij was een bevlogen bestuurder

(Bericht: Vincent Leenders)