Hennepplantage met 600 plantjes ontdekt in Malden

20 oktober 2021

De politie heeft bij een controle in een bedrijfshal in Malden (gemeente Heumen) een hennepplantage ontmanteld met circa 600 plantjes. Het pand werd door de eigenaar aan een ander verhuurd. Niet duidelijk is of iemand is aangehouden.

 

De politie constateerde bij de controle dat illegaal stroom en gas werd afgetapt, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kwekerij is ontmanteld. De plantage met 600 plantjes werd gevonden bij een controle van een speciaal team op illegale activiteiten bij bedrijven in de omgeving. Criminelen wijken graag uit naar bedrijventerreinen om uit het zicht te blijven van politie en de overheid. Bedrijventerreinen zijn een aantrekkelijke locatie voor ondermijnende activiteiten. De bedrijfshal bevond zich op de Sluisweg.

#KIEKUUT: Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.