Groene Nacht in buitengebied Brummen

21 oktober 2021

Op maandag 11 oktober heeft de gemeente Brummen in het kader van de Week van de Veiligheid in Brummen een ‘Groene Nacht’ georganiseerd. In een Groene Nacht werken groene en blauwe partijen samen.

Diverse netwerkpartners zoals Politie, Waterschap en Wildbeheer zijn in de avonduren gezamenlijk het buitengebied ingetrokken, waar met onherkenbare voertuigen panden en locaties zijn geobserveerd op verdachte situaties en omstandigheden.

Het buitengebied van Brummen is volgens onderzoekscijfers voor de georganiseerde misdaad een ideale omgeving voor ondermijningsfenomenen. De leegstand van agrarische gebouwen en de lastige situatie waarin sommige boerenbedrijven zich bevinden vormen maken het buitengebied kwetsbaar. De grote omvang van dit buitengebied maakt het lastig om goed zicht te krijgen op allerlei situaties. De gemeente hoopt door het houden van integrale controles het zicht op het buitengebied te verbeteren.

Brummen heeft sinds de voorbije zomer een overeenkomst met Meld Misdaad Anoniem. Anoniem melden kan via 0800-7000 of op www.meldmisdaadanoniem.nl.