Grote hennepkwekerij op bedrijventerrein Arnhem ontdekt

22 januari 2020

Op bedrijventerrein ’t Broek in Arnhem is voor de tweede keer in korte tijd een grootscheepse actie uitgevoerd door het Interventieteam dat eind 2019 in het leven is geroepen om een vuist te maken tegen de onderwereld. In een zelfgebouwde loods aan de Leemansweg werd een hennepkwekerij ontdekt met circa 1.000 plantjes. Bij de actie is een man van 30 jaar als verdachte aangehouden.

Arnhem 21012020

Op last van burgemeester Ahmed Marcouch met artikel 13b van de Opiumwet in de hand is het pand per direct gesloten. Er was sprake van stoomdiefstal. Op ’t Broek bleek bij andere panden ook sprake te zijn van delicten: illegale bewoning, zwartwerken en enkele milieu-overtredingen. Daarnaast werd bij een bedrijf apparatuur in beslag genomen vanwege een openstaande belastingschuld van meer dan 20.000 euro.

Het Interventieteam bestaat uit de Politie, Openbaar Ministerie, RIEC Oost-Nederland en gemeente Arnhem, werkt samen met verschillende partners als de ODRA, UWV en Landelijke Informatiecentrum Voertuigcriminaliteit, Liander, Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Nederlandse voedsel en warenautoriteit.

Marcouch gaf in november al aan dat het niet bij deze eerste actie zou blijven. Via zijn social media doet hij ‘verslag’ van de actie.