Cybercrime Alert Berkelland

22 januari 2020

Het gemeentehuis in Borculo van de gemeente Berkelland was dinsdag 21 januari het decor voor een Cybercrime Alert. De avond had niet actueler kunnen zijn dan nu met de berichtgeving over Citrix en de diverse organisaties die hebben moeten besluiten voorlopig even geen gebruik te maken van deze software.

Cybercrime Alert Berkelland

Luc Pluimakers van NFIR vertelde de ruim 70 ondernemers in rap tempo over de vele gevaren die digitale criminaliteit met zich meebrengt voor met name MBK-bedrijven. De aanwezigen kregen van Luc voorlichting, informatie en eenvoudige tips om goed voorbereid te zijn op deze vormen van de georganiseerde misdaad, die steeds meer digitale componenten telt en kent. Een selectie van onderwerpen die de revue passeerden:

  • Phishing
  • Goede/slechte wachtwoorden
  • Twee-staps-authenticatie
  • CEO-Fraude
  • Pentesten (synoniem voor ethisch hacken).

Na afloop van zijn presentatie konden de ondernemers in gesprek met studenten van NFIR om de veiligheid van hun mobiele telefoon op enkele punten te laten checken. Cybercrime Alert Berkelland is een Publiek-Private Samenwerking mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid, Politie, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, MKB Nederland, Handhaving, Gemeente Berkelland, LTO Noord, Platform Berkelland en het CCV. De coordinatie van de avond was in handen van PVO Oost-Nederland en NFIR. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van een Cybercrime Alert voor jouw organisatie.