FIOD vindt 10 miljoen sigaretten in loods Hengelo

26 april 2019

De FIOD heeft woensdag 23 april in een loods in Hengelo 33 pallets met circa 10 miljoen illegale sigaretten gevonden in nagemaakte sigarettendoosjes met vervalste accijnszegels. De FIOD gaat er vanuit dat een criminele organisatie achter deze opslag zit en de loods gebruikt als overslagpunt. De sigaretten waren vermoedelijk voor het buitenland bestemd, er lagen nog talloze ongevouwen dozen.

Daarnaast werd een groot aantal dozen met tissues aangetroffen, die mogelijk als deklading dienden om de miljoen sigaretten aan het zichtveld te onttrekken: Je gaat het pas zien als je het door hebt.

De sigaretten zijn vernietigd. De FIOD meldt: Door de grote winsten in de handel van illegale sigaretten worden criminele vermogens opgebouwd en wordt de schatkist daarentegen ernstig benadeeld. Daarnaast ondermijnt de illegale productie van sigaretten het anti-rookbeleid van de Nederlandse Staat’.

Vrijdag26april

 

Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal en je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger.