Crimineel Verpand?: nieuwe serie online talkshows

1 oktober 2021

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert in samenwerking met de regionale Platforms Veilig Ondernemen (PVO) in de maanden oktober en november een serie van vijf online talkshows waarin de Wet Damocles, Opiumwet 13B centraal staat.

Talkshow Crimineel verpand FB 1200x628px

Welke maatregelen om ondermijnende criminaliteit in huurpanden tegen te gaan en sluiting van panden kunnen op basis van deze wet worden ingezet. In iedere aflevering van Crimineel Verpand? Komt een ander thema aan bod, o.a.:

  • inzet van katvangers
  • misbruik van huurpanden op het platteland
  • voordelen en risico’s van bedrijfsverzamelgebouwen tot een methodiek voor controles van bedrijfspanden op bedrijventerreinen.

De thema’s worden besproken met verschillende tafelgasten uit de regio waar de talkshow plaatsvindt. Doel van Crimineel Verpand? is om informatie te delen over maatregelen die elkaar kunnen versterken om zo misbruik van huurpanden door criminelen aan te pakken. “Slimme samenwerking tussen verhuurders en gemeenten is de enige manier om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan”, stelt Jantine van der Hurk, CCV-adviseur drugcriminaliteit en ondermijning. “We geven in Crimineel Verpand? handvatten hoe samenwerking wordt vormgegeven.”

Crimineel Verpand? is interessant voor iedereen die vanuit professioneel oogpunt te maken heeft met de verhuur van woningen of bedrijfspanden, bijvoorbeeld bij een gemeente, woningcorporatie, makelaar of als vastgoedeigenaar.

Kijk voor meer informatie over de talkshows op hetccv.nl/crimineelverpand. Je kunt je hier ook direct aanmelden. Deelname is gratis. Eerdere edities van Crimineel Verpand? hebben plaatsgevonden in Arnhem en Leiden. Beide afleveringen zijn terug te kijken via het Vimeo-kanaal van het CCV: