Acht gemeenten continueren regionale aanpak ondermijning

6 oktober 2021

Op 15 maart 2019 werd in Borculo het startschot gegeven voor KIEKUUT, de campagne van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk om gezamenlijk in actie te komen voor een Veilig Buitengebied tegen ondermijning (foto onder).

KIEK UUT

De acht colleges van de genoemde gemeenten hebben besloten de samenwerking op regionaal niveau voor een periode van nog eens een jaar voort te zetten. Burgemeester Annette Bronsvoort (gemeente Oost Gelre) is bestuurlijk trekker van de regionale aanpak ondermijning en licht via www.oostgelre.nl het besluit toe. “Met de regionale aanpak organiseren we een gestructureerde en efficiënte aanpak van ondermijning in de Achterhoek, zodat ondermijning geen voet tussen de deur krijgt. Hiervoor is een structurele en zichtbare aanpak nodig.”

De focus voor de periode 2019-2021 lag op drie pijlers:

  • Versterken beleid en uitvoering
  • Verbeteren bewustwording
  • Verbeteren informatiepositie

Online talkshow KIEK UUT

Burgemeester Bronsvoort is van mening dat ondanks de uitdagingen die het coronavirus met zich meebracht, de afgelopen twee jaar belangrijke stappen gezet verschijnselen van ondermijning tegen te gaan. Zij noemt met name investeringen in het netwerk en de start van diverse acties en projecten. De reeks van acht online talkshows KIEKUUT in het voorjaar van 2021 is zonder twijfel een van de meest in het oog springende acties. Die shows zijn nog altijd terug te kijken via het Youtube-kanaal van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland. Daarnaast is ook gestart met een Meld Misdaad Anoniem campagne in het buitengebied. Oost-Gelre krijgt binnenkort het certificaat Veilig Buitengebied uitgereikt.

Meer informatie op www.oostgelre.nl.

KIEK UUT Cover Bidbook 1 650