Terugkijken op Veiligheidsdag Barneveld

26 juni 2023

De gemeente Barneveld heeft op zaterdag 24 juni jl. een eerste Veiligheidsdag georganiseerd. Circa 10.000 bezoekers trotseerden de warmte op het terrein van de Midden Nederland Hallen.

1687805730854 1

Na het openingswoord van burgemeester Jacco van der Tak kon worden genoten van doorlopende demonstraties van politie, brandweer en samenwerkende hulpdiensten.

Diverse pleinen

Deze demonstraties vonden plaats op het buitenterrein dat was ingericht met een politieplein, een ambulanceplein, een brandweerplein, een defensieplein en een kinderplein. De expohal kende een doorlopend programma met een 3D Tripping car, een Skidcar, diverse escaperooms en een drugsdump.

Kortom, bezoekers kwamen bijna oren en ogen te kort. Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland bemande een stand op het Ondermijningsplein met Meld Misdaad Anoniem als relevante buren. Je kon verder ruiken dan je neus lang was in de vier #KIEKUUT geurtonnen met Aceton, Hennep, Wasverzachter en XTC. De burgemeester (foto Marjolein Langen) gaf het goede voorbeeld.

Een uitgebreide terugblik in woord en beeld is o.a. te vinden op onderstaande kanalen:

De gemeente Barneveld vraagt ondernemers en inwoners nadrukkelijk mee te helpen denken aan meer veiligheid door middel van een online enquete