Politie vindt 1250 kilo illegaal vuurwerk in Opheusden

29 november 2021

Wijkagenten in de gemeente Nederbetuwe hebben zondag 28 november in een schuurtje in een woonwijk in Opheusden 1250 kilo illegaal en enorm explosief vuurwerk gevonden. De politie kwam de opslag op het spoor na een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem (M., 0800-7000).

Opheusden

De vondst werd bekend gemaakt via het instagram-account van wijkagent Gerrit Langerak. Hij meldt op zijn account dat er sprake was van ‘een buitengewoon ernstige situatie, want bij ontploffing zou er sprake zijn geweest van een ramp. De man is vanmorgen aangehouden en onderzoek door de recherche is gestart.’

De voorraad vuurwerk is inmiddels vernietigd, de financiele schade van de handelaren is groot. Illegaal vuurwerk is ook een vorm van ondermijning.

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.