Persbericht Buren: Ondertussen in het buitengebied

18 maart 2022

De gemeente Buren organiseert Buitengebied Alert Avonden. De georganiseerde misdaad ziet het buitengebied als een ideale omgeving voor zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. Bedrijven of particulieren zijn voor hen een dekmantel, waarvan iedereen zo maar het slachtoffer kan worden. De georganiseerde misdaad is dichterbij dan op het eerste oog lijkt.

KIEK UUT Buren 

Door de uitgestrektheid van het buitengebied kunnen criminelen er vaak ongezien hun gang gaan. De Buitengebied Alert Avond maakt inwoners en ondernemers in het buitengebied bewust van de signalen die op criminaliteit wijzen. Denk bijvoorbeeld aan leegstaande schuren, verdachte auto’s, veel dezelfde bedrijvigheid en ondernemingen zonder klanten.

Het onzichtbare zichtbaar 

Tijdens de bijeenkomst gaan de deelnemers verder in op dit onderwerp. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk maken ze het onzichtbare zichtbaar. Dit onder het mom van: je gaat het pas zien als je het door hebt. De avond wordt georganiseerd door de gemeente Buren, Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV). Burgemeester Josan Meijers: “In ons buitengebied is het mooi wonen en werken. Maar onder de oppervlakte gebeuren er dingen die het leven in het buitengebied een stuk minder aangenaam kunnen maken. Daar wil ik het graag met inwoners en ondernemers over hebben. Omdat we met elkaar moeten zorgen dat het buitengebied veilig blijft.” 

Wanneer? 

De Buitengebied Alert Avonden staan gepland op de volgende data en locaties:

  • Donderdag 14 april: Gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik  
  • Woensdag 20 april: Zalencentrum Torenzicht, Waterstraat 11 in Lienden  
  • Maandag 30 mei: Dorpshuis de Avezathen, Daver 46 in Kerk-Avezaath 

De avonden zijn toegankelijk voor alle ondernemers én inwoners van het buitengebied van Buren. Het programma begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. Aanmelden kan via de agendapagina.