IJmond-gemeenten sluiten aan bij Meld Misdaad Anoniem

13 februari 2020

De burgemeesters van Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen hebben hun handtekening gezet onder de samenwerking met Meld Misdaad Anoniem. In aanwezigheid van Marc Janssen, communicatiemanager van M., werd de overeenkomst getekende. De vier IJmond-gemeenten krijgen door de ondertekening in het vervolg vanuit M. meldingen doorgestuurd over drugshandel, fraude, prostitutie en geweldsmisdrijven.

IJmondgemeenten Meld Misdaad Anoniem 

Die meldingen dingen voorheen alleen naar de politie. De vier aangesloten gemeenten zijn nu in staat sneller verbanden te leggen tussen anonieme meldingen en beschikbare informatie. 

Aanpakken van ondermijnende criminaliteit

De samenwerking met Meld Misdaad Anoniem versterkt de positie van de gemeenten in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. De getekende overeenkomst maakt onderdeel uit van het beleid in de provincie Noord-Holland in de strijd tegen ondermijning dat eind 2019 gelden ter beschikking heeft gesteld. Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen zijn de eerste vier gemeenten die op basis hiervan aansluiten bij Meld Misdaad Anoniem.

De vier gemeenten werken nauw samen bij de aanpak van verschillende vormen van criminaliteit. Vorig jaar is een start gemaakt met de bestuursrechtelijke aanpak van zowel drugshandel op straat als het vervoer van inbrekerswerktuigen. Inmiddels zijn zeven drugsdealers en één inbreker aangepakt. De gemeenten gaan deze aanpak aankomend jaar verder uitrollen.

Meld Misdaad Anoniem is partner van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland en verzorgt in dat kader regelmatig workshops op de bijeenkomsten Buitengebied Alert en Ondernemers Alert.