Burgemeester sluit drugspand in Zutphen

19 september 2021

Burgemeester Annemieke Vermeulen van de gemeente Zutphen heeft een woning aan de Beekstraat in haar gemeente gesloten. De woning gaat voor een periode van zes maanden dicht, te beginnen vanaf 15 september. De woning speelde een rol in de georganiseerde drugshandel.

Bij een doorzoeking van de woning is een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De burgemeester wil met de sluiting het gebruik van deze woning als drugspand beëindigen. Geen ondermijning in Zutphen De burgemeester heeft de woning laten sluiten op basis van de Opiumwet, artikel 13b, Damocleswet.

De woning is verzegeld en voorzien van een melding dat het pand niet mag worden betreden. Burgemeester Annemieke Vermeulen in een bericht op Zutphen.nl: “Drugs is een probleem in Zutphen en het tast de veiligheid in de buurt aan. Ik wil voorkomen dat onze kinderen afglijden en in het criminele circuit belanden. Daarom is de aanpak van drugscriminaliteit een belangrijk speerpunt in Zutphen. Ik roep ook iedereen op om signalen van drugshandel te melden bij de politie.”

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.