Succesvolle Weerbaarheidsdagen in Joure

20 september 2021

Het centrum van Joure was dinsdag 14 en woensdag 15 september het decor voor de eerste editie van de Weerbaarheidsdagen van Bureau Drugszaken.

Ondermijningscontainer

Onder het bezielende enthousiasme van vader Johan en zoon Jon Warmerdam namen beleidsmakers en uitvoerenden van gemeente, politie en provincie Friesland deel aan tien verschillende workshops. De workshops vonden plaats verspreid over diverse (horeca-)locaties die en passant de gastvrijheid van de hoofdplaats van de gemeente De Friese Meren lieten zien.

De Weerbaarheidsdagen werden geopend door burgemeester Fred Veenstra, gevolgd door een plenaire sessie met Petra van den Berg over #LeerlingAlert. De workshops van de dinsdag werden gegeven:

  • Erik Schaft, van Pandora Intelligence over ondermijning bestrijden met data
  • Marcel Heuveling Derijks van Search Detect and React over herkennen afwijkend gedrag
  • Johan Warmerdam toonde de deelnemers in het centrum van Joure de aanwezigheid van een hennepplantage en een drugslab onder het mom van ‘Je gaat het pas zien als je het door hebt’
  • Jon Warmerdam liet online de mogelijkheden zien van Drugsview.

De parkeerplaats van De Oerdracht was woensdag de standplaats van de Ondermijningscontainer. Maarten Stevens van 8D Games BV presenteerde de Ondermijningsgame.

De conclusie was eensluidend: de Weerbaarheidsdagen zijn voor herhaling vatbaar. Meer foto's op de Facebook-pagina van PVO Oost-Nederland.