Drugslaboratorium opgerold in Oldenzaal

12 november 2019

De samenwerking tussen meerdere overheidspartners heeft geleid tot de ontdekking van een groot drugslab in Oldenzaal. De politie deed op zaterdag 2 november een inval in een pand aan de Kleibultweg. De locatie was al langer onderwerp van een integrale controle, omdat signalen van ondermijning zichtbaar waren. De actie vond plaats in het kader van de Week tegen Ondermijning Twente. 

Drugslab Oldenzaal

Het gaat om een  groot laboratorium dat  professioneel van opzet is. Hoe groot het laboratorium precies is en wat er precies voor drugs werden geproduceerd, daar kan op dit moment nog geen uitspraak over worden gedaan. De politie hield een 33-jarige man uit Soest aan, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De politie heeft de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling (LFO) van de Landelijke Eenheid ingezet. Het OM is een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de personen die verantwoordelijk zijn voor de exploitatie van het drugslaboratorium.

De gemeente Oldenzaal is er alles aan gelegen om malafide praktijken in haar gemeente te stoppen. De gemeente is in dat kader alert op signalen van ondermijning en treedt daar met haar partners hard tegen op. Burgemeester Patrick Welman: ‘Deze criminele activiteiten tolereren wij niet in onze stad. We drukken eigenaren van panden nogmaals op het hart om goed te controleren aan wie ze verhuren’.

De gemeente is voornemens het pand te sluiten op grond van het Damocles-beleid.

Update 28 februari: vierde verdachte aangehouden in verband met drugslab Oldenzaal