Campagne ‘Stop Diefstal’ in Gelderse Vallei

25 mei 2021

Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel is in samenwerking met LTO Gelderse Vallei de campagne ‘Stop Diefstal’ gestart voor ondernemingen die GPS-apparatuur voor landbouwvoertuigen bezitten. Stop Diefstal is een campagne die begin 2021 is geïnitieerd voor leden van Cumela Nederland. Deze peperdure GPS-apparatuur wordt in Nederlands sinds medio 2019 op grote schaal gestolen.

KIEKUUT StopDiefstal

Voor Cumela Nederland was dat aanleiding begin dit jaar te starten met de campagne ‘Stop Diefstal’, waarin hun leden worden opgeroepen deze kostbare apparatuur te registreren en te markeren. De markering vindt plaats met een niet te verwijderen label met bedrijfsnaam, postcode en telefoonnummer. De apparatuur is door de markering minder geschikt voor heling. De logistiek van de apparatuur brengt voor criminelen meer risico met zich mee.

De ‘Stop Diefstal’-set bevat ook een aantal waarschuwingsstickers die communiceren dat de apparatuur is geregistreerd. Barneveld, Nijkerk en Scherpenzeel hebben een selectie gemaakt van bedrijven die in aanmerking komen voor de set. De campagne in deze vorm is een initiatief van de drie gemeenten en LTO Gelderse Vallei, beschikbaar gesteld door Cumela Nederland en gefaciliteerd door Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland.

Meer informatie over Stop Diefstal en de mogelijkheid tot gebruik maken is te vinden op www.kiekuut.nl/stopdiefstal/.

 

 

 

KIEK UUT Oude IJsselstreek Instagram v3