Buitengebied Alert Druten

Veilig Buitengebied

Buitengebied Alert voor ondernemers in de gemeente Druten. Locatie: De Bogerd. De gemeente Druten organiseert in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland een informatiebijeenkomst over de veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied.

Buitengebied Alert

De georganiseerde criminaliteit ruikt haar kansen. De avond Buitengebied Alert geeft ondernemers en bewoners van het buitengebied van Druten handvaten om waakzaam en alert te zijn op signalen die kunnen wijze op aanwezigheid van de georganiseerde misdaad.

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van Druten verzorgt het welkomstwoord. Paul van der Weiden van PVO Oost-Nederland/het CCV een presentatie 'Ondertussen in het Buitengebied'. Daarnaast is ook ZLTO vertegenwoordigd in de persoon van Vertrouwenspersoon Veilig Buitengebied. Voor meer informatie en vragen kun u nu al terecht op veilig-buitengebied.nl.

Het buitengebied is kwetsbaar geworden voor ondermijning. De georganiseerde criminaliteit is vaak dichterbij dan gedacht en kent verschillende vormen. Een boerenschuur die voor veel geld wordt verhuurd, een bedrijf met geblindeerde ramen of een slecht verlicht pand dat overdag is gesloten, maar waar ’s avonds wel vaak mensen lopen. Criminelen maken meer en meer gebruik van de anonimiteit die het buitengebied biedt. Hij wijst erop dat ondernemers vaak onbewust meewerken aan vormen van georganiseerde misdaad.

Aanmelden voor deze avond is mogelijk via onderstaand formulier. De inloop is vanaf 19.30 uur, de avond start om 20.00 uur. U ontvangt kort voor de bijeenkomst een herinneringsmail.

 

Meld u aan voor deze bijeenkomst