Programma D'RAN en HOE!?

visual dran top mobile
visual dran top

Op deze pagina komt een overzicht te staan van het volledige programma van D'RAN en HOE!?

Workshop 1: Van "remmers naar beweging" bij 85% van de erfeigenaren in het buitengebied (Anton Legeland, Ruimtevitaal Regisseurs)

85% van de erfeigenaren in het buitengebied is geen agrarisch ondernemer (meer) en heeft géén stikstofprobleem. Ze zoeken allemaal wél naar oplossingen en perspectief voor óf hun asbestdaken óf hun voormalige (leegstaande) agrarische gebouwen óf een andere functie/bestemming óf meer groene energie óf meer biodiversiteit óf een extra woning op het erf. Vaak is het een combinatie van genoemde items, wat het voor hen al snel ingewikkeld maakt om in actie te komen.

Wat zijn die ‘remmers’ en op welke wijze kunnen we samen de erfeigenaren “in beweging krijgen”, stimuleren en ondersteunen om een start te maken met de gewenste erftransitie?

Workshop 5: Er kan toch vaak meer op jouw erf dan je denkt (Anton Legeland, Ruimtevitaal Regisseurs)

Veel erfeigenaren in het buitengebied zoeken naar oplossingen en perspectief voor óf hun asbestdaken óf hun voormalige (leegstaande) agrarische gebouwen óf een andere functie/bestemming óf meer groene energie óf meer biodiversiteit óf een extra woning op het erf. Vaak is het een combinatie van genoemde items, wat het al snel ingewikkeld maakt om alle mogelijkheden, verplichtingen en benodigde acties te overzien. 

Anton Legeland schetst de mogelijkheden, aandachtspunten en openingen bij de Achterhoekse gemeenten om uw eigen plannen beter te kunnen realiseren.

 

visual dran small
visual dran small