Zwolse zaken starten door! Webinar van ZwolleFonds

13 juli 2021

Stadscafe Blij op de Grote Markt in het centrum van Zwolle was recent de uitzendlocatie van een online webinar over Ondermijning. Het ZwolleFonds was de initiatiefnemer van dit webinar waarin het thema ondermijning van diverse kanten werd belicht.

ZwolleFonds 2

Tafelheer Anton Jansen, manager van Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, ging in twee sessies het gesprek aan met diverse gasten: burgemeester Peter Snijders, Christa Westerhof, Mark Corporaal, Andries van Daalen, Dennis Kaatman, Erik de Kruijff, Marcel Oldenburger en Martijn Wildeboer.

Ondernemers ervaren een steeds grotere druk van de georganiseerde misdaad. Mede als gevolg van de coronacrisis zijn ondernemingen kwetsbaar en loert ondermijning om de hoek. Wat is ondermijning nu eigenlijk? Welke signalen kun je herkennen? Wat kun je als ondernemer doen om je ertegen te wapenen?

De uitzending is in zijn geheel terug te kijken via het Youtube-kanaal van het ZwolleFonds. Alle aanwezigen zijn toch wel de mening toegedaan dat voorkomen beter is dan genezen. In dat kader gaf Martijn Wildeboer, adviseur lokale veiligheid van het CCV/PVO Oost-Nederland, een top vijf van punten waar je op kunt letten in de strijd tegen ondermijning. Bekijk ze in onderstaande video:

De foto’s behind the scenes zijn van Marq Rupprecht (PVO Oost-Nederland).