ZwolleFonds organiseert webinar over ondermijning

20 juni 2021

De horeca, detailhandel en retail heeft een moeilijk anderhalf jaar achter de rug. De sectoren zijn zonder enige twijfel de branches die het zwaarst zijn getroffen door de Coronamaatregelen. De versoepelingen laten zien dat het dat bezoek in de binnenstad van Zwolle, zeker gesterkt door het aangename weer van de voorbije dagen. 

Webinar ondermijning Zwolle 

Juist omdat deze sectoren zo hebben geleden onder de maatregelen zijn veel ondernemers kwetsbaar voor ondermijning. De onderwereld probeert in deze tijd voet te krijgen in de bovenwereld. De criminelen ruiken hun kansen in de horeca, detailhandel en retail bij die ondernemers die kwetsbaar zijn en zich op dit moment proberen te herpakken. Hoe kerken je nu de bedoelingen van de georganiseerde misdaad?

De werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Uitgaan en Winkelen van het ZwolleFonds heeft een groeiende behoefte aan informatie en voorlichting gesignaleerd over het onderwerp ondermijning, meer specifiek ondermijning in de horeca, detailhandel en retail.

Dinsdag 22 juni a.s. om 19.30 organiseert ZwolleFonds vertegenwoordiger van de ondernemers in de binnenstad van Zwolle, een online webinar over ondermijning.

Anton Jansen, manager Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, is gastheer van deze online talkshow. Hij ontvangt burgemeester Peter Snijders, de voorzitters van de werkgroep KVO U en W Mark Corporaal en Christa Westerhof, Rob Sanders, portefeuillehouder Ondermijning en Kees de Kruijff.

Daarnaast leveren een bijdrage: voorzitter ZwolleFonds Andries van Daalen, Martijn Wildeboer, adviseur Lokale Veiligheid van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV), Dennis Kaatman, Koninklijke Horeca Nederland Zwolle en Aukje Grouwstra, binnenstadmanager ZwolleFonds.

Het webinar wordt uitgezonden vanuit Stadscafe Blij aan de Grote Markt via het Youtube-kanaal van Zwollefonds. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.