Zeecontainer met 2000 kilo vuurwerk gevonden

30 december 2021

De politie van basisteam De Waarden heeft woensdag 29 december een zeecontainer met ongeveer 2000 kilo zwaar, professioneel vuurwerk aangetroffen op het terrein van een woning in Velddriel.

Vuurwerk Maasdriel

Een 27-jarige inwoner is aangehouden. De politie kwam het vuurwerk op het spoor in nauwe samenwerking met de gemeente Maasdriel. De 2000 kilo is afgevoerd en wordt vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. De aanpak van (illegaal) vuurwerk heeft rond de jaarwisseling de hoogste prioriteit, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk is levensgevaarlijk. De politie werkt nadrukkelijk samen met partners als het Functioneel Parket van het OM, gemeenten en de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT).

Melden helpt

Ondermijning raakt ons allemaal. Je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. MeldMisdaadAnoniem is partner van PVO Oost-Nederland.