Woning in Buren drie maanden op slot

23 december 2022

Burgemeester Josan Meijers van de gemeente Buren heeft een woning aan de Rijndijk in Lienden voor een periode van drie maanden gesloten. De politie trof eerder dit jaar een hennepkwekerij met 134 planten aan.

 Pand gesloten Buren

De komende drie maanden mag niemand de woning in. Het pand is verzegeld, de politie voert regelmatig een controle uit. Met de tijdelijke sluiting wordt een einde gemaakt aan drugsgerelateerde activiteiten op deze locatie. De burgemeester op Buren.nl: “Drugshandel zorgt voor meer criminaliteit. Er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan voor omwonenden en het zorgt voor verloedering van onze kernen. In onze gemeente tolereren we dat niet, daarom sluit ik dit pand.” 

Opiumwet

Een burgemeester kan een woning sluiten op grond van de Opiumwet (artikel 13b). In de Opiumwet staat dat het verboden is om verdovende middelen te telen, bereiden, bewerken, verwerken, verkopen, af te leveren, verstrekken of vervoeren. Ook is het verboden om verdovende middelen aanwezig te hebben of te vervaardigen. Met de sluiting van het pand voorkomt de burgemeester herhaling van de overtreding. Daarmee wordt de openbare orde hersteld.

Meld Misdaad Anoniem

Ondermijning raakt ons allemaal en je gaat het pas zien als je het door hebt. De signalen van ondermijnende criminaliteit blijken vaak achteraf in de buurt al veel eerder zichtbaar te zijn geweest, een soort van onderbuikgevoel dat iets niet helemaal klopt. Herkenbaar? Anoniem melding maken is altijd mogelijk, privacy is gewaarborgd. Bel gratis 0800-7000 of ga naar MeldMisdaadAnoniem.nl. De politie krijgt informatie, ondermijning wordt tegengegaan en de omgeving voor iedereen veiliger. Meld Misdaad Anoniem is partner van PVO-Oost Nederland.