Werkbezoek minister Grapperhaus aan PVO Oost-Nederland

20 november 2019

Maandag 18 november bracht minister Ferd Grapperhaus een werkbezoek aan het Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland in Arnhem, waar hij te gast was in het Duivelshuis, domicilie van burgemeester Ahmed Marcouch. Hij werd o.a. voorgelicht over de activiteiten die plaats vinden bij PVO Oost-Nederland. Preventie in de strijd tegen Ondermijning, de georganiseerde misdaad door middel van veelzijdige Publiek-Private Samenwerking. Preventie gericht op meerdere doelgroepen: van ondernemers tot scholieren. Van Buitengebied Alert tot Ondernemers Alert. Binnen het bezoek werd het meest uitgebreid stil gestaan bij Leerling Alert, het voorlichtingsprogramma voor scholen dat is ontwikkeld door Petra van den Berg vanuit Samen Weerbaar Gelderland Midden.

PVO Oost Nederland HPC Zetten

Het Hendrik Pierson College in Zetten was eind oktober het decor van een Tweedaagse tegen Ondermijning als praktijkvoorbeeld van de preventieve aanpak die PVO Oost-Nederland met (veel) publieke en private partners voorstaat. De les LeerlingAlert werd gegeven aan ruim 400 leerlingen. De video die rondom het werkbezoek werd gedraaid geeft  het belang aan van voorlichting over signalen, gevaren en consequenties: jongeren worden door criminelen geronseld, maar vooral ‘Je kunt maar een keer NEE zeggen en dat is de eerste keer’. Eenmaal betrokken, ook al is het maar als katvanger of koerier, je komt bijna niet meer uit het criminele circuit.

Het Algemeen Dagblad liep mee in Arnhem: Sam (16) mag geen drugsezel worden. De minister geeft via zijn profielen op Social Media (LinkedIn en Twitter) een indruk weer van het bezoek.