Webinar Cybercrime voor ondernemers Twente

6 maart 2021

Het Cybercrimeteam Politie Oost-Nederland en Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland organiseren op donderdag 11 maart een webinar over Cybercrime voor ondernemers. Nederlands Forensisch Incident Reponse (NFIR, partner van PVO Oost-Nederland) verzorgt een gedeelte van dit webinar, dat om 19:00 uur start en circa een uur zal duren.

Webinar Cyberweek

Ondernemers worden bijgepraat over het herkennen van cybercrime, hoe je jouw onderneming kunt beschermen en hoe je moet handelen als je toch slachtoffer bent geworden. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen. Deelnemen? Meld je aan via platformivz@vrtwente.nl met je naam en bedrijfsnaam.

Cyberweek Twente

Het webinar vindt plaats in het kader van de Cyberweek Twente van 8 tot en met 12 maart. De organisatie is in handen van Platform IVZ. Tijdens deze week wordt in Twente extra aandacht gevraagd voor de online veiligheid van inwoners en ondernemers. Via de sociale mediakanalen van de Twentse gemeenten, Veiligheidsregio en politie wordt aandacht besteed aan verschillende thema’s zoals phishingmail, vriend-in-nood-fraude, tweestapsverificatie en wat je moet doen als je toch slachtoffer wordt. Inwoners die alvast aan de slag willen met hun online veiligheid kunnen terecht op www.veiliginternetten.nl. De verschillende basisteams van de politie vragen lokaal aandacht voor het thema door het houden van vragenuurtjes, een cybergame op middelbare scholen en sociale mediaberichten.

Steeds meer cybercriminaliteit

Doret Tigchelaar, burgemeester gemeente Wierden en tevens portefeuillehouder Cybercrime in Twente: ‘Net als in de rest van Nederland krijgen ook inwoners van de Twentse gemeenten steeds meer te maken met cybercriminaliteit. Het is daarom belangrijk jezelf online zo goed als mogelijk te beschermen. 100% veiligheid bestaat niet, maar het goede nieuws is dat je zelf veel kunt doen om de kans dat jij slachtoffer wordt te verkleinen.

Over platform IVZ

Binnen het Platform Integrale Veiligheidszorg (IVZ) wordt op regionaal niveau structureel en integraal samengewerkt ten behoeve van het vergroten van veiligheid voor inwoners van Twente. Dit gebeurt op verschillende veiligheidsthema’s zoals ondermijning, drugscriminaliteit, cybercrime en zorgfraude. Deelnemende partijen aan het platform zijn de veertien Twentse gemeenten. Politie district Twente, OM, RIEC ON, Zorg- en Veiligheidshuis Twente.