Voorlichtingsles #Leerlingalert in Winterswijk

9 juli 2021

Petra van den Berg en Melissa Rekers van het programma #LeerlingAlert hebben donderdag 9 juli voorlichtingslessen ‘Leerling Alert’ gegeven op het Christelijk College Schaersvoorde in Winterswijk. Burgemeester Joris Bengevoord was aanwezig om te vertellen over de aanwezigheid van de georganiseerde misdaad in zijn gemeente.

Petra en Joris

In een duopresentatie vertelden Petra en Melissa afwisselend over een onderzoek dat in heel Gelderland is gehouden, dat criminaliteit overal aanwezig is en een groot aantal verschijningsvormen: van geldezels tot het wegbrengen van pakketjes, maar ook van pesten en doorsturen van seksfoto’s. Een vast onderdeel van de les is het verhaal van een oude jongere die meerdere jaren in de gevangenis heeft gezeten en wat dat met hem, maar ook voor zijn omgeving heeft betekend.

Na afloop van de les konden de leerlingen direct vragen stellen aan de aanwezige wijkagenten, Omroep Gelderland was met een cameraploeg aanwezig voor het maken van opnames. De gemeente Winterswijk was 17 mei jl. gastheer van de Online Talkshow #KIEKUUT waarin ondernemers uitgebreid werden voorgelicht over de georganiseerde misdaad.

LeerlingAlert Winterswijk

#Leerlingalert is partner van en werkt nauw samen met PVO Oost-Nederland. In het najaar staat een gezamenlijk project op de planning voor OBC Huissen. De foto’s zijn van Marq Rupprecht.