Terugblik Better Safe Than Sorry in Nijmegen

7 april 2023

Wat was het vol. Wat was het druk. Wat was het goed bezocht. Wat waren wij van PVO Oost-Nederland tevreden over het verloop en de impact van de tweede editie van Better Safe Than Sorry op 29 maart jl. in het Goffertstadion van N.E.C. Nijmegen. 

In de zaal en in de wandelgangen viel goed te beluisteren dat de aandacht voor cybercrime, cybersecurity en cyberawareness zich in een toenemende belangstelling mag verheugen. De afgelopen dagen kwamen cases voorbij van een datalek bij de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) en Genesis Market.

Het programma van deze editie telde bijdragen van cybercrime-slachtoffer Karel Blom, een presentatie van Wie Is De Mol-winnaar Daniel Verlaan, een update over de laatste stand van zaken door het cybercrimeteam van de politie-eenheid Oost-Nederland, een paneldiscussie met cyberburgemeester Sebastiaan van ’t Erve, wiens gemeente Lochem ook slachtoffer is geweest van een cybercrime-aanval en ethisch hacker Mats Dekker van Matsiemaal. Hij gaf de aanwezigen een spoedcursus ‘phishing-mail maken’.

Minimarkt

De minimarkt met standhouders Centrum voor Veiligheid en Digitalisering, Fraudehelpdesk, PCI, Rabobank en Red Team Security Alert gaf uitstekende mogelijkheden om te netwerken en met elkaar van gedachten te wisselen over de grote cyber-uitdagingen waar iedereen voor staat.

Joyce Dijkstra van RN7 gaf acte de presence namens de media en maakte een prachtige sfeervolle aftermovie met hoofdrollen voor Anton Jansen, manager PVO Oost-Nederland en  Daniel Verlaan. De derde editie van Better Safe Than Sorry staat gepland op 29 juni a.s. in De Grolsch Veste, stadion van FC Twente. Deze editie richt zich op ondernemers uit de veertien gemeenten van de Veiligheidsregio Twente. Aanmelden is nu al mogelijk: https://www.pvo-oostnederland.nl/agenda/better-safe-than-sorry-twente/.